Miért fontos az autóklíma tisztítás?

A klímarendszerek egyre inkább alapfelszereltségnek számítanak a gépjárművekben. Tavasz közeledtével a legtöbb klímás autóban érzékelni lehet egyfajta jellegzetes dohos szagot, ami a szellőzőrácsokon keresztül áramlik az autó belsejébe. Mint minden más, ez a rendszer is időszakos szervizelést igényel, hogy természetes környezetünket ne károsítsa. Köztudott, hogy a légkondicionáló rendszer ideális élettér a baktériumok, a gombák és más mikroorganizmusok számára. A rendszer folyamatos tisztításának híján a jármű belsejébe kerülő kis élősködők akár allergén reakciókat is kiválthatnak. Így fordulhat elő, hogy néhány utas egy-egy klímával rendelkező autóban megtett utazás közben tüsszögéssel, köhögéssel, szemgyulladással küszködik.

De hogyan is kerülnek be a rendszerbe ezek a nem kívánt vendégek?

Sajnos igen egyszerűen: a működés alapvető velejárói. A hideg hőcserélő egységen – az elpárologtatón – átáramló környezeti levegő lehűl, mielőtt az utastérbe kerül. Az elpárologtatón a levegő lehűlése következtében lecsapódik a pára, majd az összegyűlt víz kifolyik a gépkocsi alá (ezért is van a forró napokon víztócsa a járművek alatt). A pára egy része viszont ott marad az elpárologtatón, a sötét és nedves környezet pedig melegágya a nem kívánt élősködők szaporodásának.

Ultrahangos autóklíma tisztítás!

Az általunk alkalmazott, legmodernebb ultrahangos fertőtlenítés során a készülék ultrahangos cellája 5 mikronnál kisebb átmérőjű cseppekre porlasztja a hatóanyagot és juttatja be a hőcserélőhöz. Az eljárás a gépkocsi klímaberendezése mellet a teljes utasteret tisztítja és fertőtleníti, ezáltal megszüntetni a szennyeződéseket és kellemetlen szagokat, ezen kívül megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését, megelőzi az allergiás reakciókat.


   MEGSZÜNTETI A KELLEMETLEN SZAGOKAT

   ELPUSZTÍTJA A VÍRUSOKAT ÉS BAKTÉRIUMOKAT
   MEGELŐZI AZ ALLERGIÁS REAKCIÓKAT

Klímatisztítás és fertőtlenítés 10000.- ft